Introducing Mr Lumbers

Yep, denna läraren är ett riktigt original. Borde ha berättat om honom tidigare eftersom han tillhör historien nu pga vi har börjat en ny period i skolan. Men iaf! Herr L var den första läraren vi nybölingar kom i kontakt med här på EDHEC i kursen Strategic Analysis en sen måndagkväll med massa nya intryck från skolan och fadderträff mm fast "the best was yet to come" under den där kvällen i början av januari....

En tunnhårig herre med pliriga små ögon som fjättrade en vid blotta anblicken körde igång föreläsningen genom att härma den "arga terroristen" som säkert flertalet av er hört. Och han gjorde det riktigt bra dessutom "I KILL YOU!!!" skanderades x antal gånger - störtskön lärare tänkte jag som har lite humor i bakfickan!

Efter flera lektioner med denna ex-officer från kanadensiska armén tycker jag han helt klart tillhörde våra bästa lärare, han hade stenkoll på fransmännen om de(som alltid) började surra och störa vi som försökte ta åt oss av lektionen genom militärisk disciplin vilket han säkert fått som "yrkesskada". Vissa andra lärare fortsätter på något mystiskt sätt med föreläsningen negligerandes att ljudnivån är på tok för hög för att bedriva undervisning...och som jag tidigare nämnt borde det verkligen ligga i EDHEC-studenternas intresse att lyssna eftersom de betalar astronomiska summor för att gå på den här skolan.

En annan rolig detalj är att strategiläraren brukade ha som vana att ha på youtube-klipp innan sessionen startade med hans favoritmusik från sin "ljuva" ungdom på 60-talet och bad oss ivrigt att delta i hans minnen....och HÖGT samtidigt som han hade upprop så det var halvt omöjligt att höra sitt namn, men jag tyckte det var himla roligt!
Till skillnad från de flesta andra lärarna som har den "obekväma", starkt franskinfluerade accenten när de pratar engelska var det som en fristad att komma till en föreläsning där man inte behövde anstränga sig för att förstå språket!

För övrigt har jag det sjukt slappt nu, denna veckan har jag bara haft en föreläsning i "Price & Retailing Management" - 2 ECTS - som de flesta pluttkurserna här nere....och nu är jag "ledig" i två veckor så jag letar desperat resor och aktiviteteter som skall ta mig "igenom" denna semesterperiod. Livet är hårt nu.....:)

Bordeaux! Bordeaux!

Ja nu kan man stoltsera med att ha besökt Bordeaux såsom studentvisan skrålar vilket kanske gör att jag tar i lite extra nästa gång vi sjunger den(vilket jag annars ändå brukar göra som många av er erfarit i Linköping).

Tåget till flyget gick som sagt okristligt tidigt men väl framme var det inga problem, allt gick smärtfritt. Var dock den mest onyttiga frukosten jag intagit på länge, den bestod av "the big three" - inte någon variant av Afrikas "Big Five" utan Frankrikes mest frekventa bakverk. Härmed presenterar jag....FANFAR! :

1.       Croissanten - behöver ingen förklaring

2.       Pain Au Chocolat - se tidigare inlägg

3.       Chausson aux pommes - bakverk med äppelmos, även den med "wienerbrödsdeg"


2an fick jag på flyget, 1an köpte jag på flygplatsen i Bordeaux, 3an köpte jag på ett kafé i stan.

Hursomhelst när jag väl kom fram stod Dennis och mötte mig på spårvagnshållplatsen och visade mig sedan hans lya, betydligt större än min fast med bara en fungerande platta i köket(alltid är det något). Jag hade inför resan införskaffat en behändig luftmadrass som fungerade utmärkt som slaf under helgen. Vi gav oss nästan genast ut på rundtur i Bordeaux, en stad som inte ligger vid kusten utan en bit in i landet vid floden Garonne(har inte samma kristallkulör som Medelhavet utan ser mer ut som om hela Bordeaux:s avlopp dumpats i den, men det är ju alltid härligt med vatten iaf).



På huvudgatan, cirkus 1 km lång!! Smockad med affärer, ligger nästan i
samma liga som "Champan" i Paris, fast inte lika bred dock :)






Under eftermiddagen stack vi ut till kusten med två polare till Dennis, Bent - skön norrman och Stephanny - en trevlig mexikanska plus några spanjorer och fransmän. Målet var Europas största sanddyn, Pula-sanddynen, Danmarks motsvarighet Råbjerg Mile ligger i lä jämfört med denna. Dynen är 114 meter hög och det var allt ordentligt ansträngande att ta sig upp för den vilket vi försökte göra i rask takt men "fastnade" halvvägs för att pusta ut. Den låg väldigt spektakulärt precis vid Atlanten och med omliggande skogvegetation vilket gjorde att den stack ut väldigt mycket. Stephanny och Bent ville bada i Atlanten så de gick ner igen men var lika svettiga när de gick upp till oss igen. Jag hade en fullt utblommad förkylning så jag hade förnuftet att inte utmana ödet mer genom att hoppa i plurret.



Atlanten i bakgrunden!

Efter hemkomst till Bordeaux och express-stekt lax med päror så var det dags för partaj! Denna kväll var vi hos oss mitt inne i stan på förfest, Dennis hade bjudit in sitt ERASMUS-gäng plus en rolig marockan som var illegal flykting visade det sig och hade lite olika åsikter på hur man skall hantera ett förhållande...kan inte dra hela historien här men Dennis hade en lång diskussion om deras kvinnosynsätt. En kanadick, två mexikanskor, norrmannen och en galen lett var inbjudna. Letten var helt galen, väldigt utåtriktad och vägrade acceptera att jag "bara" drack öl - här var det sprit som gällde men jag insisterade på min öl så det blev som tur var inget handgemäng om saken

Den här snubben kunde förutom lettiska även franska, engelska och...ryska! Han var tydligen en riktig festprisse som var ute i svängen många dagar i veckan och det märktes! Klockan flöt på väldigt snabbt och eftersom de flesta ställen stänger två i Bordeaux var det lite väl ambitiöst att gå ut vid halv två tänkte vi, men ett gäng gick iaf till det enda stället som hade öppet vilket var en gayklubb så vi utmanade inte ödet mer denna kväll...


Nästa dag gick vi runt ännu mer på stan och givetvis var jag tvungen att köpa ett rödvin nu när man var i en av vinets hemstäder. Vi svängde in på en riktig konnässörsbutik med en fransman som skulle köpa en hel vinkällare framför mig(var runt 15 flaskor), vi avnjöt sedan vinet till den delikata taco-middagen, en -07a med fin bouquet! Idag var förfesten hos letten och marockanen som bodde i kollektiv, vi var lite sena och kom dit vid halv tolv varav vi var tvungna att gå snabbt till klubben. På spårvagnen hände något sånt där osannolikt som saknar odds, vi träffar Michel - den andre LiUaren som är i Bordeaux som gått i vår klass i linkan, han blir lika chockad som jag och börjar frenetiskt skaka hand i 1 minut och blev verkligen paff att se mig. Väl på klubben slöt vi upp med två roliga tyskor som var grymma på franska, de dissade mig helt med min tyska....scheisse....

På denna klubb hade man ett lustigt betalsystem, man fick betala med € men fick tillbaks marker - som i poker! Om man hade kvar några "marker" i slutet av kvällen fick man växla in de hos en snubbe som stod och enbart gjorde detta, allt var som dukat att jag skulle glömma att växla in mina marker men lyckligtvis kom jag ihåg, lite som Blackjack kändes det.




Mexikanskorna, Dennis o jag


Flighten hem gick även den smidigt och denna gång fick jag landa åt det fräckare hållet när planet flyger in över stranden och man får en vacker vy över Nice. Så nu är det återhämtning som står på schemat eftersom jag har haft en brutal förkylning hela helgen men som nu börjar lägga sig. Tack Dennis och gänget för en oförglömlig helg!


Mörbultad, uträknad och sjuk but ALIVE!

Efter 6 tentor har man faktiskt rätt att känna sig lite mentalt överkörd, ungefär som att lägga hjärnan under en ångvält....lite sömn och mycket plugg har det sannerligen varit denna vecka men med det inte sagt att jag klarade alla tentor fast det kändes över förväntan på de flesta! Fransmännen är ju inte känt för att vara ett effektivt folk och tentarättningen är inte ett undantag, två månader får man gå och ha ångest för resultaten, tillräckligt för att man kommer glömma bort att man någonsin gjorde dem.

Har som sagt dragit på mig en förkylning också med tillhörande huvudvärk men det kommer försvinna nu i helgen när jag drar till BÅRDÅ för att träffa Dennis-man på västkusten! Blir nog en riktigt trevlig helg, får träffa hans partygäng och slippa tänka på någon skola. Dock så är det ju ofta baksidor med livet ibland, flyget går 0645 och ingen flygbuss före 0800 vilket betyder att jag måste ta ett tåg som går 0515, lagom skönt...men det blir till att schlagga på flyget. Jo btw fick vi gå till skolan idag igen eftersom fransmännen var lite griniga igen och sprang runt på gatorna och skrålade och gormade om bättre villkor så det blev 2 timmars promenerande, dagens motion!

À plus!

Frankrike är underbart!

Som ni säkert märkt på min och andra svenskars blogg(ingen nämnd ingen glömd :) från Frankrike så tenderar vi till att ofta nedvärdera och smutskasta detta land i jämförelse med Svedala. Så därför tycker jag det är på sin plats att nämna några saker som är helt underbara med Frankreich:
 
- Klimatet, 80 % av tiden här är det strålande sol och nu uppemot 20 grader mitt på dagen! Vi infrusna nordbor blir helt spritt språngande galna och hoppar ut i ljuset när fransmännen fortfarande går med halsduk på stan och undrar vad det är för fel på oss...

- På handelshögskolorna här har man lov, två dessutom på en termin => mer resande!

- Pain au chocolat = wienerbröd med chokladbitar i, att kunna gå ner på "strandpromenaden" och njuta av en sån här godbit och få massa D-vitamin av solen(så man känner sig "lite" nyttig iaf) är en känsla alla borde få uppleva!

- Att gymet har en spa-avdelning med jacuzzi, pool och bastu. Det svåra är att balansera tiden man gymmar i förhållande till tiden man spenderar på relaxavdelningen.

- Spisen är EXTREMT effektiv, tar inte många minuter att göra sitt morgonkaffe  vilket är uppskattat för en morgondrönare som jag där kaffet är ett essentiellt, viktigt elexir för en lyckad dag

- Läget Nice har, centralt och nära till många härliga städer och platser vilket jag kommer utnyttja i vår! Man inser att vi i Sverige är lite "off" i Europa geographically speaking.

- Grodlår som faktiskt var över förväntan! Smakade som kyckling men man fick ju äta upp en hel damm om man skulle bli mätt på det. Jag fick dock en som troligen hade fått sig en kallsup från den djupaste dypölen i Frankrike....men de andra var helt ok! 

- Alkoholpriserna, har hittat en favoritskumpa på ED för 1 € och det är helt ok kvalitet! Så något man sparar in på här nere är partydrickat, om man köper ett vin för 5 € - det billigaste i Sverige så får man ett BRA vin här nere. Nu är jag ju inte någon "connaisseur" utan köper ändå mest öl vilket går loss på 5 € för ett halvt flak ~ 1/3 av Bolagets pris. Så förfesterna blir billiga men sen är den en HELT annan historia om man går ut....

Vill även passa på att tacka för alla roliga kommentarer!!!


Panik i kubik!

Har glömt att förtälja för er en rolig sak som hände förra veckan. Under ett seminarium i International Relations(vilket för övrigt är en jätteintressant kurs) så uppstod lite panik. Jag, Becca och Madde skulle presentera utsikterna för Indien som framtida supermakt då min dragkedja på jackan fick för sig att låsa sig....Mina lojala kollegor försöker febrilt fipplandes att få upp jackan men den vägrade, tom en fransman erbjöd sig men han lyckades inte heller...Då kommer Becca på den smarta idén att "olja" blixlåset lite så det glider lättare så sagt och gjort, hon häller lite vatten på det och efter lite fipplande till så gick den faktiskt upp. Det vi inte märkte var att vattnet hade även placerat sig strategiskt mellan benen på mig och med en stundande presentation skulle nog fokus flyttas från powerpointen till mina brallor och publiken skulle nog undra om jag verkligen varit så nervös innan så jag inte kunde hålla tätt....

Men som tur var var vi inte först utan det hann försvinna innan och presentationen gick som smort som vanligt när järngänget(vi brukar göra arbeten tillsammans) går upp och showar!

Är även förbannad(och jag är inte ensam!) över att vår smarta HRM-lärare har bestämt sig för att smälla in 1½ heldag under sista veckan där alternativkostnaden är skyhög genom att istället sitta och läsa på till tentorna. Nä nu skall vi istället gå i skolan 0830-1830 och flumma vidare i anställningsmetoder mm mm....nu är jag jävligt bitter! :)


In i dimman....

Nu är sötebrödsdagarna till ända, för ett tag iaf för nu startar Tenta-p med stort P här nere. Jag har inte mer än 6 stycken nästa vecka pga fransmännens "teknologsystem" som någon smart Jean kommit på efter Antikens era= je sais! vi samlar alla kurser och låter studenterna svettas ordentligt i slutet genom att lägga alla tentor under samma vecka - formidable! 
                                  

Jag ligger ändå i lä, vissa av kamraterna har 9 stycken(9 st!!!! vart försvann empatin??), aja det är inte mycket att gnälla över, fast det ju är kul, utan bara PÅ'T och GÖR'T(östgötskt ord - försök säga östgötskt snabbt många konsonanter för att vara svenska :). Men jag ser redan ljuset i tunneln för direkt efter tentahetsen drar jag till västkusten(HA! nu trodde ni jag skulle tillbaks till götet men icke) till Bordeaux för att turista lite till med Dennis och parta med hans gäng! Noterbart är även att kvicksilvret skrapar på 20-strecket här nere, magiskt king!

                        
Stekpannan som fanns här från början var i upplösningtillstånd och började
 flaga oroväckande mycket, visst är det bra med järn men det här var nog i 
förgiftande doser.....så jag köpte en ny och gissa vad gjorde direkt, jo brände 
upp plasten som fanns på den så jag orsakade nästan fullt brandpåslag i huset.
Men det var inte så mycket rök men däremot en skum lukt av förkolnad plast...SMART FILIP!

Parishelgen part 2

Nuså kommer del två i denna spännande följetång! Jag vill först varna er kära läsare för att det kommer bli ett MYCKET långt inlägg för det finns så otroligt mycket att berätta men jag skall försöka korta ner det. För att strukturera det hela delar jag upp alla svennar i 4 olika täter:

Tät 1 Jag, Markus, Anna och Emma
Tät 2 Pegah, Emilia och Malin
Tät 3 Madelene och Emelie
Tät Extra - Louise och Marina

Torsdag

Alla hade bokat olika flyg kändes det som iaf och anlände till Paris-Orlyflygplatsen i spridda skurar, jag hade förväntat mig att piloten skulle sätta ner manicken västerifrån så man fick se Eiffeltornet men han dånade in österifrån så det blev ett franskt åkerlandskap istället.....

Hotellet var helt ok med tanke på läget som var i det sjunde "arrondisementet" (=samlingsord för Paris olika stadsdelar) som låg ett stenkast från tornet och många sevärdheter. Efter ankomst anslöt jag till tät 1+2 på "Champan"(inte champagne utan Champs Elyssée som är en GIGANTISK gata mitt i stan) och följde med brudarna på lite shopping och kaffe på Starbucks. Vi göteborgare har ju våran kära Aveny men den spelar tyvärr inte i samma liga som den här gatan, inte i samma universum heller för den delen....


               

                                För dyrt för de flest att shoppa här, men titta är ju gratis....

                  
                                                                Omgärdad av triumfbågen

Middagen kom att intagas på en grekisk restaurang som jag hade testat under lunchen genom att ta en "gyros"(=handkebab, magiskt gott!). Markus var överförtjust över vad restaurangen erbjöd, vi körde stenhårt på det grekiska temat även nu och beställde in moussaka och souvlakis - LECKER!!(holländskt ord för gott, måste flörta med min syster lite). Efteråt skulle vi på en förfest hos en EDHEC-kompis till Malin och Pegah mitt i stan. När vi kom dit kändes det som om man klev in i en konstnärsateljé, hela källaren var FULL med massa fräcka tavlor, helt sinnes. Man undrade om killen som bodde här hade sin ekonomkarriär som en sidekick eller om familjen bara älskade konst. Jag kacklade på med franskan den korta tid vi var på förfesten, man måste ju tjöta med fransmännen på franska annars förbättrar man aldrig språket! Större delen av gänget förutom jag drog ut och festade på "L'Étoile" där Laurent Wolf spelade(känd fransk DJ).

Frankrike ligger en bit efter Sverige när det kommer till jämställdhetsarbete, på kvinnosidan men faktiskt även för männen som i detta fall. Brudarna kommer in gratis, men stackars Mackan fick betala 220 :- för att checka in....rättvist..mja...men det var fria drinkar i baren iaf! Mackan körde en skön kommentar eftersom han kom som en shejk ensam med ett helt harem bokstavligt talat så borde han ju kommit in gratis också men icke.....

Fredag

Eftersom jag hade sussat sött hela natten for jag upp som en ko ut på grönbete och dunkade på Anna och Emmas dörr(vi bodde på samma våning), dock till min förvåning var båda redan vakna. Denna dag kan bäst beskrivas genom att vi antog formen av får och lät oss bli vallade runt i hufvudstaden och stirra oss blinda på alla gamla anrika byggnader som fanns här(tro det eller ej men det kan bli tråkigt i längden!). Jag bifogar en karta för att försöka åskådliggöra hur ***** mycket vi gick runt och plåtade och plåtade. Bland guldkornen kan nämnas, Assemblée Nationale, Notre Dame, Louvren, Place de la Concorde, Champan(även idag)

                           
                                                                     Allt vårt promenerande under helgen





Vi stod och diskuterade om vi skulle in på Louvren eller komma tillbaks på kvällen eftersom det då var gratis för studenter men vi tog tjuren i hornen och hoppade in i "glaspyramiden". Väl inne förstod jag hur EXTREMT, SJUKT, GALET och UTOPISKT stort detta museum är. Om all världens konst skulle gå att samla på ett ställe så är detta byggnaden för ändamålet. Med en storlek som mäter sig med Stockholms slott men fullproppat med tavlor, skulpturer och monument från människans begynnelse till nutid så förstår ni snabbt att det inte räcker med en eftermiddag att upptäcka detta gigantiska alster. Vi gick givetvis och såg "måstet" Mona Lisa men jag håller med Pär som var här för kanske ett halvår sedan att den är verkligen överskattad, visst hon är ju en sjyst brud som följer en med ögonen vart man än går i rummet men så mycket mer än så är det inte(tyvärr morsan!). Bifogar även några andra kända tavlor från revolutionen och Napoleontiden.


                                        


                                        


Vi var inte mätta på upplevelser efter detta utan begav oss till Herr Eiffels verk från 1800-talet och gav oss sjutton på att gå upp(dock så kunde man "bara" gå till hälften 2/3 av tornet), var lite som en Everest-expedition med tre etapper. Efter många trappsteg(700 stycken) så var vi uppe på "Mittelstation" och fick ta liften upp sista biten och beskåda en fantastisk vy över Paris. En annan hög byggnad, Montparnasse-skrapan, sträckte sig likt tornet upp mot himlen och "luktade" på molnen.

                                   

Idag intogs middagen på en japansk restaurang där alla utom jag i tät 1 åt Sushi men det var riktigt god mat även denna kväll! Mätta och belåtna åkte vi sedan på dagens förfest som återigen tät 2 hade styrt upp, denna gång hos Paul - en EDHECstudent som även han bodde i centrala Paris, man märkte att det inte är några fattiglappar som går på vår skola, vill inte ens fantisera vad dessa lägenheter kostar i månaden, tror Sthlms innerstad kan slänga sig i väggen här....

Denna kväll var tät 1,2 och 3 med och röjde, var nästan mer svenskar än fransmän på förfesten! Dessutom ville fransmännen höra något typiskt svenskt så jag drog på "Boten Anna" och fick genast 5 reprimander från tjejerna, "FILIP!!!", men fransmännen diggade det, var tydligen en musikproducent där så han kanske lät sig inspireras, vem vet. Så nu är jag officiell kontakt för Basshunter i Frankrike....(vi försökte även dra på "Magaluf" Nisse men den ville inte fungera denna gång!)

Sedan bar det ut i nattlivet igen, vi tog metron och fick byta 20 ggr kändes det som dels för att ½ gänget osolidariskt åkte iväg före(inkl jag) men vi väntade på de andra vid nästa station, hade nog gått snabbare att gå...

Stället hette "Le Cabb" och låg vid Louvren så det blev deja vu - upplevelse för oss fast nu röjde vi loss UNDER muséet fast Mona Lisa ville inte dansa med oss Var helt ok ställe men priserna i baren är ett skämt här nere, 15 € för en 33cl Heineken så det var bara att glömma.

En rolig excess är att vi försökte verkligen hitta taxi i 30 minuter men alla var upptagna - i PARIS, WTF??? Till slut stannade en snubbe och jag förklarade var hotellet låg, han fattade inte ens vart "Place des Invalides" var så var nog tur att vi inte hakade på honom för då hade vi hamnat ute i någon banlieue med en Magnum mot tinningen...



Lördag


Även denna dag kom att spenderas i turistandets tecken, vi hade bestämt träff med tät 2+3 i kvarteret Montmartre i nordöstra delen av city. Vi tog Metron till Montmartre och när vi kom upp på gatan såg vi att vi var väldigt nära Moulin Rouge och var givetvis tvungna att plåta detta också. Anmärkningsvärt att veta är att bredvid teatern ligger fullt med sexaffärer och barer så detta var tydligen Paris "Red-light-district", som tur var fick vi inte några skumma erbjudanden eftersom vi var där mitt på ljusa dan.

Vi gick sedan upp till kyrkan Sacre-cœur och njöt av solskenet som var generöst och spred ett lyster över Paristaken. Kyrkan ligger uppe på en höjd så man hade en kalasutsikt över Paris, vi hade även förstklassig underhållning av en afrikansk snubbe som trixade med sin fotboll på alla möjliga vis samt en skön rastasnubbe som knäppte Bob-Marley på guran. Efter detta försökte vi ansluta till tät 2 men de var lite tunga i håret så vi knallade ner mot "LaFayette" och tittade på en storebror eller snarare sagt JÄTTEBROR till NK. FY BÖFVELEN vad stort detta var, Frankrikes största utan jämförelser, tre jättehus varav två var sammanlänkade. Bifogar en bild över "damhuset" som bara det skulle kräva x antal dagar att titta igenom för vårt damekipage.


                                   


Denna kväll åt vi på en restaurang som vi trodde var amerikansk men visade sig vara fransk så det blev till att prova "hemma-köket". Jag tog en "Bœuf Bourgignon"(Köttgryta m kokt potatis) samt Crême Caramel till efterrätt, var helt ok men ingen wowupplevelse....Senare på kvällen var det åter dags för utgång men jag hade bestämt mig att det piano idag, dock så ringer Pegah och säger att det är gratis inträde innan 24 på en klubb, Showcase, som låg på Champan. Jag och Mackan slänger oss ut i vimlet och på närmsta metron men väl framme på Champan verkar ingen vara familjär med klubben. Till slut hittade vi ett franskt kex som sa att den låg vid en bro, Pont Alexandre vid Seine så vi begav oss dit. Vilket ställe! Vid ett brofäste hade de byggt denna klubb som hade skön svart läderinredning och valvbyggnationer som skapade en fräck atmosfär. Dock så var jag lite otaggad att festa och dessutom med dessa hutlösa priser, dock så ville jag ju gärna träffa alla brudar men klockan var nu runt 1 och jag och Mackan gjorde en överslagsberäkning och gissade att de trillar nog in vid 3....så Mackan drog in men jag drog hem och slaggade. Var lite synd att vi inte kom iväg till förfesten för att träffa "extratäten" Marina och Louise som var på besök från Nantes...men vi tar igen det när de kommer ner till Rivieran!


Söndag

Lugn och chill dag som bestod av utcheckning, fika i Saint-Germain med Mariamme(fransk tjejpolare) och besök till Versailles för mig eftersom det bara var jag som hade kvällsflyg. Och detta var inget litet slott och än mindre liten trädgård som Ludvigarna förr i tiden kunde flanera runt i....här var det tonvis med asiater som skulle ta kort på allt och alla. Och även vid denna turistmagnet var det irriterande gatuförsäljare som stod och skramlade med sina mini-metall-eiffel-torn-som-ingen-köper utanför slottet. Sedan återstod transport ut till Orly och hemfärd ner till värmen, fast här spöregnar det just nu...


                                        

Så om ni orkat läsa ändå hit får jag tacka för visat intresse och nästa inlägg blir kortare, jag lovar!!!


Parishelgen part 1

Massa svenskar drar till Frankrikes huvudstad och har sjukt kul under fyra dagar. Vid ankomst till Paris splittras gänget i 3 täter varav massvis med logistikproblem uppstår och frekvent mobiltrafik försiggår:

Var är ni? Var skall vi träffas? När skall vi träffas? Var är förfesten? Vad gör ni idag? Vad händer senare? Osv osv, och tänk också att vi lyckades sammanfoga alla tre täter och ha jädrigt kul tillsammans! Var ett logistikprojekt som heter duga i en 11-miljonersstad där vi bodde i tre olika delar av stan men vi genomförde't! Tack till alla inblandade för en fantastisk helg!

Fortsättning och summering av dagarna följer i del 2, nu måste jag tillbaks till ett arbete(1/3 gjorda) om Pepsi samt steka karré, koka ris och skala morötter! Under tiden får ni hålla till godo med den "förskönande" bild av hur mycket pengar som försvinner i tomma intet när man har en valuta som är lika svag som ens högra lilltå.....men ja ä' inte bitter!


RSS 2.0