Tänk om Janne vore här....

Veckan har innehållit blandade känslor, sorg över att det bara är ungefär en månad kvar, lycka över att ha klarat alla tentor(so far iaf, väntar på två till) och eufori att vädret äntligen gör rivieran rättvisa genom att från en neverending sol belysa oss med D-vitamin!

Efter att ha haft vänner i kubik här under lovet har gänget här nere nu kommit in i vardagen igen vilket fortfarande är som en semester, dock startade en kurs till denna veckan, Strategic Options, med en disciplinerad bulgariska som håller pli på fransmännen likt den förre strategiläraren Mr Lumbers så strategimajjarna kan det här med ledarskap och få folk att hålla klaffen. Mellan föreläsningarna i måndags visade studentföreningarna upp en sjuk film om EDHEC "under ytan" och det är ingen glamourös bild precis som tavlas upp på vita duken. Folk som förnedras, imtima kroppsdelar blottas här och var och diverse dryckestävlingar med tillhörande spyor, de utklassar linköpings studentliv när det kommer till vidrighet iaf. Medan filmen rullar skriker fransmännen som besatta ackompanjerat av fransk housemusik. Jag lekte lite med tanken att om någon "obehörig" (läs deras svar på Janne Josefsson) skulle få tag på denna rulle skulle Frankrikes högst rankade handelshögskola få ett annat skimmer och kanske inte pråla fullt så mycket om alla topplaceringar i detta rankningens land. Så dessa rikemansbarns föräldrar tror jag inte är ett dugg medvetna vad som förssigår bakom kulisserna, de betalar ju glatt 13 000 €/år för sina barns framgång vilket är skolavgiften här....men visst, man skall ju ha kul också under studierna!!

Har idag försökt mig på konststycket att göra tartiflette(den goda "gratängen" jag berättade om tidigare) och resultatet blev.....SUCCÉ! Det funkar faktiskt helt ok att köra med grillfunktionen i mikron för att få den knapriga ytan som för rätten till nya höjder. Så det är ett säkert kort vid framtida dater(!). Har nu även övergett "stek-looken" à la Klevenstedt/Husfeldt och klippt av backslicket, rakat skägget och lagt stekardrömmarna på hyllan, look for yourself


Från grottmänniska till sofistikerad student



Tartiflette, gjord i mikron! Magiskt god


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0