Hemglassbilen för vuxna

På stranden här i Nice hör man lite då och då, om man ligger nära centrum, ett lite oväntat ljud på en strand. Det är nämligen den gingelvänliga melodin från "hemglassbilen" som kommer. Det är inte en blå bil med glass i stora lass utan kalla drycker eller nötter. Runt 5 försäljare går nu runt och försöker kränga öl och cola till törstande turister och de har ökat i antal allt eftersom säsongen tilltagit. Den mest intensivt arbetande av de går runt och nästan gormar ut sitt budskap:

- Heineken, COLD BEER!!
- Hallo, HALLO, PROOONTO!!!
och sen kommer det en liten instickare:
- COCA LIGHT!
sen kommer frasen som får turisterna att orka sätta sig upp och torka av all sand som klistrat sig fast på solskyddskletad hud och se vad det är för irriterande dåre som går runt och skriker:
very,  Very, VEERY VEEEERY COLD!!!!
För att göra en överslagsberäkning på hur många ggr de nämner dessa fraser per dag har jag gjort en kalkyl:

Arbetsdag = 10-18, = 8 timmar = 480 minuter
Fraser / min = 3
Fraser/dag= 1440 stycken - sinnessjukt jobbigt, är nog fler ggr än hemglassbilarna i Sverige tutar sin intjatade visa!

Vissa är förstås alldeles less på dessa herrar som alla låter olika, en annan snubbe går runt och säger: Arrrrrronnnsironns! Jag och Jenny försökte förstå oss på vad han sa men utan resultat, dock så kom Jenny på att han även sa:
 -Il est là, il est là, IL EST LÀ = han är här x 3.

Förstår inte hur de orkar gå runt och skrika så hela dagen....kan tänka mig att de är rätt yrkesskadade när de kommer hem. Ungefär som Hipp-hippsketchen där personen inte kan skilja på yrkes- och privatliv så att de vid middagsbordet skulle skrika:

BIRRA BIRRA!, COLD BEER! eller som Malin berättade hade en av de lärt sig den svenska versionen BIRABIRABIRA!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0