Retournons à l'école

Då har vi även gjort den stora återkomsten till skolan genom att sätta sig ner och lyssna på en människa som skall förmedla ett förhoppningvist klokt och lättebegripligt buskap. Det förstnämnda kan mycket väl stämma men det sistnämnda får hålla på sig lite här nere. Vår första dag bestod av massor med information om skolan och praktisk information om Nice och vad vi skulle fixa, var bra anordnat. Vi förväntade oss inget nolle-p med flugor och basecamp utan här hade de styrt upp en "cocktail" där man fick träffa sin "buddy". Jag hade äran att få en snygg marockanska som fadder som jag kacklade på med min franska men hon förstod så det gav en confidencekick(alltså som CONFIDENCE!!! Pärran). De bjöds även på en lokal specialitet som kallas tarte de roi-någonting....:) de hade bakat in en leksaksfigur i tårtan, de som fick figuren skulle sätta på sig en "kungakrona" och baka nästa kaka som skulle innehålla den här figuren...snacka om vandringspokal.

Vi träffade även de andra utbytesstudenterna, många tyska, mexikanare, singaporianer(?), kanadicker och andra européer - riktigt kul! Samt att vi redan har bildat ett svenskgäng bestående av oss 5 LiUare, Markus och Madelene från Jkpg, Anna från Lund, Emma från Gbg(som vi inte träffat än men hon kommer med!). Idag åt vi på en restaurang där Pegah och Malin är stammisar, dyra pizzor men sjukt mättande! 130 spänn fick vi punga ut med för en pizza dagens avistakurs men man får lyxa till det ibland.

Mer om skolan då, det är inte riktigt som svenska systemet(iaf inte som i Linköping), här är kurserna på enbart 2-5 ECTS(dvs en kurs kan motsvara cirka en vecka bara i Sverige!) men skillnaden är att vi läser alla på samma gång vilket betyder 7 tentor men den dagen den sorgen.....Även dagarna är uppbyggda på ett annat sätt, ibland kan man gå i skolan från 8-1830! dvs undervisning men paus för lunch. Föreläsningarna är ofta 3 timmar med en 20 minuters bensträckare i mitten men det tär på skallen att sitta så länge i en stol och försöka fokusera. Idag hade vi "Human Resource Management" med ett av de värsta sömnpillren jag upplevt. Hon satt och läste monotomt och ett tag trodde Markus att hon skulle somna av sin egen röst. Fransmännen började kolla på bilder och Fb och snacka, var sisådär....
Då kände jag att det kanske inte är så stenhård disciplin här på landets fjärde högst rankade handelshögskola heller...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0