Monacobesök och fotbollsmatch

Snabb uppdatering den här gången, efter klagomål att jag är för slö för jag återgälda detta. Dock finns det risk att författaren anammar sin tidigare frekvens av inlägg senare i veckan :)

I lördags var jag, Christoffer och Emma på en snabbvisit till det lilla skatteparadiset/furstedömet Monaco, det ligger endast 20 minuter bort med tåg från Nice!. Tåget åkte längs kusten och vissa stationer låg verkligen idylliskt till med ett smäktande, azurblått Medelhav som slog taktfast in mot klipporna medan segelbåtar låg på svaj i bakgrunden.
Väl framme gick vi runt lite i hamnen och kollade på alla sjuka båtar som är en stående sevärdhet i varje småhamn längs kusten här nere. Det såg precis ut som i Cannes med fartyg som säkert ligger förtöjda 90% av året i hamnen och kostar hiskeligt med pengar samtidigt som asiater springer runt och städar de dagligen.



En av de sjukaste hade tom plasmaskärm UTOMHUS, helt sinnes, var bara helikopterplattan som fattades....

Sedan knallade vi genom den kända "Monte Carlo-tunneln" där bilarna brölar förbi i världens fart under racet senare i vår, helt sjuuukt smalt med tanke att bränna runt där i 300 knyck....vi kom sedan upp till det beröma casinot där det florerade Ferraris och Lamborghinis men mitt uppe i all lyx en hederlig Hisingstraktor!!(=Volvo för er ickegbgare). Kändisarna som var inne på stället hade en betjänt som lojalt körde in stekbilarna i garaget och flyttade på de ibland vid behov, bara för att få höra de sjuka ljud dessa motorer ger ifrån sig vid körning.


Man kommer inte så långt med en €20-lapp här.....de trodde nog jag skulle betala för att se på alla vrålåk men det var faktiskt gratis....







I söndags var vi på fotbollsmatch här i Nice med Mike(en sjyst britt som givetvis måste kolla på fotboll!), motståndet stod en av rivalerna Lyon för - seriettan med Källström i spetsen. Var dock inte läge att ställa sig upp och skrika på grov göteborska för då hade man trots att de inte skulle förstått ett ord blivit nedslagen, vi satt mitt i en Niceklack :)
Var en rolig upplevelse att se hur galna fransmännen är på matcher, Lyonfansen var dock de mest entusiastiska och skulle hålla på och klättra på stängslet när det blev mål och konstant skrika "ALLEZ!!!"....När det så blev mål tändes det bengaliska eldar som dock snabbt kvävdes av den stora polisstyrkan som var inkallad. Var nära att det blev bråk i slutet där vi satt pga snutarna hade sett ett gäng som hade fyrverkerier men vägrade erkänna. Vi lämnade därför stadion lite tidigare för att undvika eventuellt kaos, Häger kom med den smarta idén att gå en spårvagnshållplats "uppåt" och därmed undvika den värsta folkmassan så det gick smidigt att komma hem.

Jo resultatet blev 2-1 till Lyon désolément....men Källström skötte sig hyfsat iaf










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0