Knäcka fördomar

Det är svårt att inte ha fördomar om ett land speciellt om man inte har bott i det, och så är fallet även med Frankrike för merparten av er som läser detta. Så därför kan jag härmed döda/bekräfta några av fördomarna som ni går och bär på och känner att ni vill ha klarhet i:

- Det går alldeles utmärkt att dricka kranvattnet i Nice och säkert merparten av alla franska städer men faktum är att vattenavdelningen i affärerna här tar upp en avsevärd större plats än i sveriges dito så man köper mycket vatten här nere. En rolig historia är att Deng-Weng från Kina som Emmi bor med sa att man kan dricka men man riskerar att tappa håret! Vi får se om detta kanske är försenade biverkningar för mig men har inte känt att det börjat knaka i hårbotten än i alla fall...

- Ja fransmännen älskar vin och ost i alla dess former, de har alltid en vinhylla i vilken liten affär du än må gå in i på bekostnad av ölutbudet vilket framförallt kommer från den tysk-gränsande provinsen Alsace men finns i betydligt färre varianter än bordeauxvinerna. Ostar har de till oändlighet, speciellt mjukostar som även nått Sverige som Brie och Camembert. Detta är dock bara toppen på isberget för här nere är de verkligen konnässörer(låneord från franskan) och har en hel ICA-maxi-disk med olika mjukostar i de större affärerna.

- Det finns faktiskt osthyvlar i Frankrike även fast de säkert inte vet hur de skall använda de utan istället finns de för att vi nordbor skall få lite hemmakänsla.

- Alla fransmän går inte runt med baskern på sned och baguetten i hand och pratar litteraturhistoria och Zola men visst är baguetten det mest producerade brödet utan dess like och lär förbli det för anskådlig tid framöver.

- Merparten av befolkningen är brunetter varav vi blonda svenskar ibland får lite extra uppmärksamhet och busvisslingar på gatan(dock har brudarna här nere fått mer av den varan än vi grabbar.....)

Ikväll är det utgång med vikinggänget, vi har lite olika ostar att välja mellan på vår festbricka. Valet står mellan en traditionell men ack så trevlig Niceafton eller en utmanande dansant kväll i Monaco, vi får se vart smaklökarna tar oss... 

Det här hotellet ligger ett stenkast från min lägenhet och jag undrar vad det är för något hotell egentligen med tanke på titeln, det kanske skulle översättas till semibordell istället....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0