Cannes revisited och Emmis födelsedag!

Igår var det Emmis födelsedag och det firades med bravur på en mysig fransk restaurang som våra festguider Pegah och Malin till slut hittade till. Det var en restaurang specialiserad på ost som fransmännen ju är kända för och det enorma utbud som det här landet har av denna vara. Alla rätter förstod vi efter en stund pga. den kryptiska menyn bestod av mer eller mindre ost. Eftersom inte hela sällskapet var frankofiler så var det svårt att förstå när kyparen började kackla på "grodlårska" först men sen visade sig att han snackade fullt förståelig engelska - pust! tyckte några av oss.
Jag inklusive några andra beställde "tartiflette" och det är kort sagt en potatisgratäng med lök och och skinka toppad med reblochon = en kalasgod fransk ost. Efter intagen middag begav vi oss till P&M:s crib där vi skålade för Emmi i skumpa och satt och skråla och hade trevligt!
När vi sedan gick ut var vi tvungna att vara knäpptysta pga. värdarnas lättirriterade grannar som bla. har skällt ut P&M x antal ggr när de två kommit hemranglandes. Som tur var väcktes de inte denna gång iaf....

Stället vi gick till var som att komma in i en myrstack och vara en humla....väldigt trångt! Det roliga när man gick in också var att man knödde sig in i ett rum som bäst kan beskrivas som en "luftsluss" där man skulle stå ett tag för att sedan bli insläppt på klubben, Star-Trek-känslan var befogad! Detta var pga att annars stördes närboende av ljudet, känns som att det är en del av hyran man betalar för när man bor i klubbdistriktet men iaf....
Vi hittade trots allt ett bord men när vi satte oss var vi ju tvungna att beställa ett helrör och fransmännen hade snabbt och smidigt fått sig en öl eller glas vin var så servitrisen pekade uppretat på oss nordbor. En snabb översiktskalkyl som jämförde marginalnyttan av ett helrör i förhållande till stället och centiliter alkohol per skalle bestämde vi för oss att byta ställe. Jag gick därefter hem för de andra skulle inte upp tidigt nästa dag till Cannes.


På "ostrestaurangen"

Dagen efter åkte jag alltså med en del utbytesstudenter och Jenny som bor på samma boende som jag till Cannes. Bussen kostade bara 1€! Men sen tog den också 2 timmar!!!! Och till Cannes är det 4 mil => 20 km/h var snitthastigheten.....de flesta slaggade/tittade ut genom fönstret och försökte hitta någon existensiell mening :)
Cannes var riktigt vackert och mysigare än Nice med mindre gator och en gemytligare känsla. Vi gick givetvis till "kändis-byggnaden" som ligger vid hamnen nära stan och plåtade lite, dock var det nu helt öde. Kan tänka mig att det kommer vara omöjligt att kunna komma ut på den här kajen när festivalen brakar loss i maj. Bredvid låg de stekigaste lyxyachterna jag sett på länge. Ryssarna sägs vara duktiga på att investera i skepp här nere och ALLA var givetvis registrerade i ngt skatteparadis i Karibien, vet inte vilken flagga det var men skulle gissa Caymanöarna eller något liknande...För att citera kära Madelene här nere så var flaggan "fitted" på båten(= den satt där den skulle helt enkelt)






Hälften av tjejerna såg ett roligt "tåg" som de var tvungna att ta kort på exakt samtidigt så därför ser det lite roligt ut

Nu har skolan dragit upp tempot lite också så denna veckan har jag två presentationer att förbereda så nu ger jag mig in i PP-djungeln igen....BONNE NUIT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0