The land of pooooo

I Frankrike finns det ett yrke som jag inte vet om det finns någon annanstans i världen, bajsplockare. Just så oglamouröst och illaluktande som det låter så finns det trots allt folk som gör detta. I Paris åker de runt på motorcyklar och suger upp djurens avfallsprodukter....det skapar arbetstillfällen iaf, that's for sure!!

Här ligger skiten överallt bokstavligt talat, fransmännen gillar hundar och de drar sig inte för att markera sina revir lite här och var i stan(hundarna alltså!). Det roliga i kråksången är att de även "spolar" gator och torg på morgnarna vilket resulterar i en brun sörja som smetas ut och sprider "cacan" ännu mer. Så när man kommer hem och vill sova kanske en påfallande, stark och frän lukt avbryter sömnens inträde för att man under dagen inte varit aktsam nog och klivit i en "blaffa" som så frekvent är utstpridda över Nice.

Idag hände en rolig "incident" på stranden. Jag, Emmi, Pegah och Malin låg och solade och njöt av (sommar)värmen då plötsligt en väldigt nödig schäfer ställer sig i vägen för solen och gör både nr 1 och 2...framför ögonen på oss!! Kalabalik uppstår och en ovälkommen lukt spred sig snabbt. Hela strandens uppmärksamhet förflyttades till oss, Pegah försökte få ägaren att plocka upp skiten men han vägrade, borde vara lag på att ha skitpåse för hundar med sig på promenader! Så vi fick ta vårt pick och pack och omgruppera 5 meter för att undvika odören. Jag gjorde en "fuling" och skottade diskret sand över skiten för att dämpa lukten vilket kanske resulterade i att någon fick sig en obehaglig överaskning under foten senare, får hoppas den multnar innan dess :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0