Som att vandra i levande historia

Milano

Vi anlände med tåg till Milano, jag hade oturen att få en kupé med två kacklande italienare som talade konstant och då menar jag KOOOONSTAAANT. Lite av orden plockar man upp och mycket av deras prat gick åt till att undra över vilken nästa station var...lagom kul i längden


Väl framme gick vi ut och upptäckte direkt vilken jättestation vi hade kommit till, dessutom var den antik, rustik och gedigen! Vi fick en karta över stan och begav oss direkt till "Duomo" - en jättekyrka mitt i stan med de obligatoriska irriterande försäljarna som säljer allt skrot som ingen behöver men som många ändå köper...tex en dansande Musse-pigg till hysterisk Bollywood-musik - vem har inte önskat sig en sådan?? Givetvis strosade vi runt på stan och kollade in de enorma lyxaffärerna och galleriorna och man kunde påtagligt lägga märke till att detta är den rika delen av Italien, flashiga damer och snubbar med kostym på gatan var en vanlig syn. Dock så fanns det inte så mycket "måsten" i Milano att se utan vi tittade på kartan och åkte med metron för att utforska, en rolig historia är att på kartan såg vi en "hot-spot" som var utmärkt som sevärdhet, när vi väl kom fram så var det i själva verket en enda stor byggarbetsplats...lagom uppseendeväckande, kanske blir något om 20 år med den här takten.



Vilken sevärdhet!!!

Innan vi steg på flygbussen blev det en dödssynd till middag, donken när man är i Italien med all dess goda matkultur....men hamburgarna var iaf sjukt billiga(5 spänn!). Vi anlände till Rom sent på kvällen och skulle då försöka hitta vårt hostel(och nu är det dags att vända blad - som i barnböckerna!)


Rom


Väl anlända till Rom begav vi oss direkt till vårt härbärge men i metron lyckades vi med bedriften att köpa en biljett varav sedan få reda på att sista tåget hade gått!! Och idioterna sa inte till oss innan vi hade köpt...men biljetten räckte i 24 h så det var inte så mycket förlorat. Vi började så knata men insåg snabbt att det var lite för långt så vi tog en bubbla. Vi brölade in och väckte de två brudar som låg och sov och förde lite oväsen innan vi la oss. Nästa morgon var det heldag med site-seeing för hela slanten, Colosseum, Vatikanen, Spanska trappan mm mm finns obeskrivligt mycket att se i den här staden varav två dar är lite i underkant, vissa ägnar ju livet åt att utforska stans alla kulturskatter.


Ja den är onekligen KOLOSSAL, nu vet man vart det ordet kommer ifrån

På kvällen testade vi även nattlivet med en irländsk pub med förhoppning om härlig stämning inför Serie A-matchen men det var rätt dött fast det var iaf en mycket god pizza. Tidigare under dagen hade jag även slurpat i mig en alldeles utsökt kronärtskocks-lasagne! Dagen därpå vaknade jag och så att en av brudarna hade åkt, amerikanskan som jag snackade lite med kvällen innan. Kvar var dock en tjej som jag flörtade in mig lite hos, en skön australiska som var i Frankrike/Italien för au-pairjobb och ville mer än gärna ha några att hänga med i Rom. Så senare slöt vi upp med henne på en piazza och fortsatte vandrandet runt i staden där "tiden stod stilla" .Denna dag inmundigade vi läckerheter som pasta carbonara, tiramisu och panna cotta samt givetvis en cappuccino. Kvällens restaurangbesök var lite extraordinärt som ni ser på bilden, servitörerna flörtade hejvilt med Seline(australiskan) och hade två masker undanstoppade för dumma turister som ville se roliga ut och jag var inte sen att banga!

Plötsligt plockar servitören fram massa masker som de hade för turister....


Hon som tog det här kortet hade inte många rätt, hon förstod tydligen
inte att vi ville få med Fontana di Trevi, en GIGANTISK fontän
från La Dolce Vita, som kan skymtas i bakgrunden


Sista kvällen tillbringades på flygplatsen i Rom med 30 andra glada själar på ett stenhårt golv men med ett sinne fullt av upplevelser och minnen. Sista dagen i Milano hann vi ut till den gigantiska San Siro-stadion där Milan och Inter spelar sina hemmamatcher och vår egen Zlatans arena(fick sitta i hans ombytes-stol iaf). Vi fick en rundtur av arenan och detta var nog en av Stefans(tysken jag reste med) höjdpunkter på resan, han flög runt som en ko på grönbete över arenan och skulle plåta varenda vinkel och vrå....med ett leende på läpparna tog vi oss sedan hemåt med tåget till Nice och kunde glädjas åt en lyckad resa!


Kommentarer
Postat av: Nils Nordstrand

5 spänn för en hamburgare blir mücket då man käkat 8 st Philip! Alltså semester på semester, gör du inget vettigt du?! ;)

2009-04-28 @ 07:21:57
URL: http://nunjutervi.blogg.se/
Postat av: Fille

Allting är ju relativt, även ordet vettigt, det lär ni väl er på Humboldt ;) nej det är inte många knop man gör för tillfället i skolan

2009-04-29 @ 00:25:29
URL: http://rivierabloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0