Long time no seen....

Nu har jag varit sådär halvlat igen och inte informerat er vad som händer på rivieran, tänkte skriva igår men sängen lockade mer än att sitta och knappa.

Helgen var helt ok med början i torsdags med fest på High Club i stan - för övrigt den enda klubben med stort K här i Nice, lite pinsamt. Jag trodde iaf att det skulle vimla av uteställen här och det gör det men 98% är pubar och hak utan dansgolv.

I fredags var det lugnt samt gymande med Mackan och snacka igenom alla skandaler från gårdagen. En uppdatering om "tales from the sauna" kommer snart som jag tidigare utlovat, det händer ett och annat där inne....

Lördag var det middag med svenskarna och en nyförvärvad medlem, en jättetrevlig norsk jente som var lyrisk över att ha fått ett så bra vandrarhem att bo på innan hon fixat ordentlig bostad. Vi käkade som sig bör på vårt pastahak där man får sig ett skrovmål + dricka för 7 € - mitt i stan! Sedan drog vi vidare till ghost - en minipub där jag kacklade på med franskan och förhoppningsvis plockade man upp några nya ord.

På söndagen ställde kroaten Domagoj till med Crêpes-partaj, en klassiker här i Frankrike! Antingen med Nutella(hasselnöts-smet - superonyttigt!), sylt eller bara med socker. Jag la in en stöt på en kinesiska och började marknadsföra Sverige och hon blev allt lite sugen på att flytta dit i slutet av konversationen. Jag är fascinerad av att kinesiskorna, till skillnad från våra svenska skönheter, inte alls gillar att få sol på sig. När jag var i Peking avskydde de den, här är det hela inverterat kan man lugnt sagt säga...

Nu har min sköna semesterperiod börjat, medan kompisarna är i skolan och gnuggar energiknölarna har jag gett mig ut och utforskat bygden och byarna runtom Nice. Under gårdagen blev det bussen österut mot Monaco/Menton på vägar som snirklar sig likt serpentiner och som ofta erbjuder en spektakulär vy över havet. Dock så tog det lite extra tid denna gång pga div. vägarbeten som stoppade trafiken (allt liknade min kaviartub på morgonen = mycket som vill fram på liten yta).

Väl framme i Monaco gick jag givetvis till turistattraktionen nummer ett, Casinot och glodde på folk och bilar ett slag för att sedan bege mig mot Jimmy'z och försöka "planka" in på hotellet där det ligger. Detta gjorde jag men blev stoppad halvvägs av vakten, de har ju givetvis en "kur" för såna här lyxiga ställen.
Jag tog sedan bussen vidare till Menton där min kära syster studerade för många år sedan, runt 17 stycken tror jag(eller syrran?). Detta var en pittoresk mysig liten by jämfört med bröliga Nice, inbjudande gågata med roliga affärer och mängder av "gelaterior" = glassbutiker på italienska pga det nära läget till Italien(härifrån kan man gå över gränsen)


Några av Monacos många ögongodisbitar


Mysig gågata i Menton

Idag har jag styrt kosan västerut mot Cannes och Grasse vilket är en by som ligger lite längre in i landet än den förstnämnda. Här fanns det mängder av gränder och ett känt parfym-museum som jag svängde förbi, tydligen kommer många dofter till de stora franska tillverkarna just härifrån. Båda dagarna har vädret varit som en grå, tung, fuktig Wettex-trasa som hängt över rivieran och som sporadiskt klämt ur sig lite droppar under dagarna vilket jag fått erfara.....men jag trotsade detta med hoppet om att efter regn kommer sol...den har dock inte visat sig än :)


Utsikt från Grasse ner mot havet

Imorgon står valet mellan att köra en gym-shopping-dag i stan eller återigen "go west" till Antibes och Juan-Les-Pins som är två stekartillhåll för många svenskar inklusive en av mina bästa polare. VI får se vart lotten faller

À bientôt!

Kommentarer
Postat av: Christoffer

Låter som att du lyckats hålla dig i farten trots att majoriteten Mirageat! Du får uppdatera mig lite närmare om Grasse respektive Menton, är sugen på att åka dit jag med.



2009-04-02 @ 16:16:34
URL: http://haegermeister.blogspot.com
Postat av: syrran

15 ar sedan...!! Sa gammal ar jag inte! Tar du vagarna forbi Holland ;)

2009-04-06 @ 22:03:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0